Ken jij de mooiste plekjes op Terschelling? 

Ken jij de mooiste plekjes op Terschelling? 

3 november 2022 Uit Door Redactie

Terschelling, misschien wel het bekendste Waddeneiland dat bij Nederland hoort. Je hebt er waarschijnlijk vast al eens over gehoord, maar ben je er ook al een keer geweest? Op Terschelling is namelijk zoveel moois te zien. Naast dat er mooie natuur is, kun je er lekker fietsen, leuke activiteiten doen, naar zee of heerlijk eten bij de leukste tentjes. Daarom is een bezoek aan Terschelling zeker een aanrader! Ben jij van plan een keer een bezoekje te brengen aan Terschelling, maar weet je nog niet wat je daar allemaal kunt doen en wat je écht gezien moet hebben? Lees dan vooral verder! Er komen genoeg leuke activiteiten aan bod die je zeker moet doen wanneer je op Terschelling bent! 

Waddeneilanden

Zoals je misschien al weet behoord Terschelling tot de Waddeneilanden. De Waddeneilanden is een groep eilanden net boven het vaste land van Nederland, die liggen in de Noordzee. Maar naast de welbekende vijf Waddeneilanden zijn er ook nog drie andere eilanden die tot deze groep behoren. Deze zijn iets minder bekend. Dat komt omdat deze onbewoonbaar zijn. Elk eiland heeft zo zijn eigen pluspunten. Een bezoekje aan een van de eilanden is dan ook zeker aan te raden. 

Hoe kom je op de Waddeneilanden? 

Zoals eerder benoemd liggen de Waddeneilanden in de Noordzee. Hiernaar toe is geen vaste weg. Wanneer je een bezoek wilt brengen aan een van de Waddeneilanden zoals Terschelling, zul je met de boot moeten gaan. Voor elke eiland is er een andere opstapplaats. Zoek dus goed uit waar jij moet zijn om naar het door jou gekozen eiland te reizen. Breng je een bezoek aan Vlieland of Schiermonnikoog, dan zul je je auto in de opstapplaats moeten laten staan. Op deze twee eilanden is een auto namelijk verboden. Geen zorgen over de andere drie eilanden. Deze mag je namelijk gewoon betreden met de auto. Zo kun je Terschelling dus ook ontdekken tijdens een rondrit in je auto! 

Fietsen op Terschelling 

Het is heerlijk om een fietstocht te doen op Terschelling. Je kunt fietsen door de mooie natuurlijk en door de duinen. Maar ook is de fiets handig om een tour te doen door het centrum. Wanneer je toch wel je eigen fiets meeneemt tijdens je tripje naar Terschelling is er genoeg plaats om deze veilig te parkeren wanneer je even op het terras zit. Ben je niet in de gelegenheid om je eigen fiets mee te nemen? Geen probleem! Op Terschelling zijn er genoeg verhuur bedrijven waar jij een fiets kunt huren. Zij kunnen je ook de mooiste routes aanraden zodat jij niets hoeft te missen. Er is ook een mogelijkheid om een karretje te huren waar je je hond in kunt doen. Zo kun je toch nog een mooie fietstocht doen samen met je hond! 

Wandelen op Terschelling 

Naast dat je lekker kunt fietsen op Terschelling zijn er ook genoeg routes die je kunt bewandelen. Vaak kan het personeel van jouw hotel je een mooie wandelroute aanraden. Ook zijn er online genoeg routes te vinden die je kunt bewandelen. Zo kun je een route lopen door de mooie duinen of door prachtige dichtbegroeide bossen. Terschelling heeft het eigenlijk allemaal. Wil graag wandelen, maar niet vast zitten aan een route? Of gewoon even uitwaaien? Dan kun je heerlijk langs de zee wandelen. 

Eten op Terschelling 

Aan lekker eten geen gebrek op de Waddeneilanden. Al helemaal niet op Terschelling. Op Terschelling worden verschillende gerechten gemaakt met streekproducten die op Terschelling verbouwd of gebrouwen worden. Zo kun je natuurlijk heerlijk genieten van heerlijke vis uit de Noordzee of van gerechten met cranberry’s. Die cranberry’s zijn nog lekkerder wanneer je weet dat Terschelling de enige plek is in Nederland waar cranberry’s verbouwd worden. Op Terschelling zijn genoeg eettentjes te vinden waar je lekker kunt eten. Je kunt voor een makkelijk menu gaan, maar ook is er genoeg keuze uit culinaire restaurants. Zo is er voor ieder wat wils! 

Wadlopen 

Op de Waddeneilanden zijn er genoeg activiteiten te doen. Maar iets wat je echt niet mag missen op de Waddeneilanden is wadlopen. Dit is een wandeling die je doet over de bodem van de zee! Erg bijzonder. Twee keer per dag valt de zee bij Terschelling droog waardoor je er een wandeling kunt maken. Tijdens de wandeling kun je veel diersoorten zien, maar ook planten. Tijdens het wadlopen loop je over de bodem van de zee dat bestaat uit een soort modder. Trek dus je laarzen aan en kleding die vies mag worden.

Wanneer kun je Terschelling het beste bezoeken? 

Eigenlijk is een bezoek aan een van de Waddeneilanden het hele jaar door mooi. Elk seizoen heeft weer iets moois. Zo kun je in de winter genieten van het koude weertje en als je echt veel geluk heb, kun je zelfs schaatsen op natuurijs! In de zomer spreekt het voor zich. Genieten van de mooie zomeravondjes, kijken naar de zonsondergang en zwemmen in de Noordzee. Op Terschelling kan het eigenlijk allemaal! Benieuwd wat je nog meer kunt doen per seizoen? Kijk dan eens online. Er staan genoeg tips beschreven die je bezoek aan Terschelling onvergetelijk maakt. Ongeacht het seizoen. 

Het weer op Terschelling 

Het weer op Terschelling is eigenlijk net zo wisselvallig als op het vaste land van
Nederland. Zo kan het er in de herfst er winter erg nat en koud zijn. In de lente kun je genieten van de eerste zonnestralen en in de zomer kan het er ook echt warm zijn. Wel zal het er altijd een beetje waaien waardoor het goed vertoeven is in de zomer! Wanneer er een bui voorspeld staat hoef je je niet druk te maken. Omdat het een eiland is, is een bui zo overgewaaid waardoor je snel weer verder kunt met waar je mee bezig was! Wil je zeker zijn van lekker weer tijdens je bezoekje aan Terschelling. Houdt dan de verschillende weerapps goed in de gaten. Daarop staat precies beschreven wat het weer doet de komende dagen. Zo kom je ook niet voor verrassingen te staan!