Bekend in Zuid Europa

Bekend in Zuid Europa

1 januari 2021 Uit Door Redactie

Hebben we het over Portugal Algarve dan denkt iedereen aan een vakantie met veel zon en heerlijke zandstranden waar je in de zee kunt zwemmen. Maar de vakantiebestemming heeft veel meer als alleen zon en zee, prachtige karakteristieke dorpjes en populaire bezienswaardigheden. Je hoeft je eigen nooit te vervelen, ga terug de tijd in bij een van de vele dorpjes. Iedere stad of dorp heeft zijn eigen bezienswaardigheden en een lange geschiedenis. De hoofdstad van Algarve is het bruisende Faro.

portugal-algarve

Dagelijkse vismarkt

Ben je een liefhebber van vis, dan moet je zeker de vismarkt niet overslaan. In de havenstad Portimao die erg levendig is, ligt de grootste visserijvloot van Portugal Algarve. Dagelijks is er een vismarkt met allemaal verse vis, heerlijke verse sardientjes en tonijn. Het centrum wordt gekenmerkt door gezellige winkeltjes, en natuurlijk visrestaurants waar je de vis kunt eten die dezelfde dag is gevangen. Houd je van vis dan kun je er niet omheen om deze markt te bezoeken.

Rode kasteel in Silves

In de binnenlanden van Portugal Algarve vind je het vestingstadje Silves, het indrukwekkende rode kasteel is de grootste bezienswaardigheid in het dorp. Deze ligt op het hoogste punt van Silves, de binnenstad die ommuurd is trekt ook de aandacht. Evenals de smalle steile straatjes die erg leuk zijn om te bekijken, de oude pandjes met wit gepleisterde muren zijn leuk en schattig om te zien. In Lagos vind je het slavernijmuseum, deze stad had als eerste stad een overdekte slavenmarkt. Op de prachtige boulevard van het dorp kun je heerlijk struinen en leuke dingetjes kopen.